Af k.. Tidehverv, 2004, s.45.

Kjeld Holm er en stor humanist, og af den grund er han blevet begavet med den flotte titel Årets århusianer. Det skal nok passe begge dele: At han er humanist og en rigtig århusianer.

Og som alle moderne humanister er han også besat af racetænkning: "Kirken er ikke kun for den hvide overklasse", lød det fra biskoppen under hans jagt på Henrik Gade Jensen. På den smagfulde måde påduttede han Gade Jensen den race-tænkning, som er Gade Jensen fuldstændig fremmed. Man er vel humanist.

Men er man også biskop, det vil sige den, der fører tilsyn med ordets forkyndelse i Århus Stift?

Nej, ikke ifølge Kjeld Holm selv.

"I skal ikke frygte nogen form for kætterjagt i Århus Stift - for det er jo det, Grosbøll-sagen er ved at udvikle sig til". På den måde udtrykte Kjeld Holm sin forargelse over Rebels suspension af den offentlige gudsfornægter i Taarbæk. Og mere end det: Han fralagde sig tilsynspligten i Århus Stift. Han vil tydeligvis ikke være episkopus. Det rager ham åbenbart en høstblomst, hvad præsterne siger fra prædikestolen. Om de forkynder kristendom, asatro, humanisme eller buddhisme. Kritiserer de islam, er den til gengæld gal, må man gætte på. Islamkritik vil sikkert udløse den helt store racefikserede bandbulle. For det kan godt være, man ikke er biskop, men man er humanist. Og så har man både ret og pligt til al hælde verbale skidtspande ud over sine modstandere.

På den måde er det logisk nok at Kjeld Holm ikke vil være biskop. Det har han da ikke tid til, så længe der er folk i landet, der ikke lever op til hans humanistiske forestilling om etnisk ligestilling. Så længe der er folk, der ikke er nær så begejstrede islam-fans som han selv. Der er altså nok at føre tilsyn med for årets århusianer.

Men hvem fører tilsyn med denne uevangeliske tilsynsmand?

k.